AUTHENTIEK ERFGOED


in het centrum van BredaHARTJE CENTRUM


Woon je in De Generaal dan kies je voor wonen midden in de bruisende historische binnenstad van Breda. Op een steenworp afstand van de Grote Markt, maar ook van het Chasséveld en -theater. Alles prima te voet en met de fiets bereikbaar. Met het NS-station op nog geen tien minuten en belangrijke snelwegen dichtbij, ben je binnen no time in steden als Rotterdam, Utrecht en Antwerpen, maar ook in Parijs of Londen.


kasteel van breda

Dankzij zijn rijke geschiedenis als residentie van de Nassaus, zijn indrukwekkende 12e-eeuwse architectuur, en zijn huidige functie als militaire academie, is het Kasteel van Breda een iconisch symbool van de stad met grote culturele waarde. Dit majestueuze kasteel heeft vele fasen van renovatie en herbestemming doorstaan, waardoor het een belangrijke rol heeft gespeeld in de lokale en nationale geschiedenis. Bezoekers kunnen de prachtige tuinen en grachten verkennen en zich verdiepen in de verhalen van het verleden die dit historische gebouw zo bijzonder maken. Het Kasteel van Breda blijft een bron van trots en fascinatie voor zowel inwoners als toeristen


nN6VKKS0WsGY2ueVP6MezCVtXIeY5KMx1Cn2bAg3.jpg

Mezz live muziek

Vlakbij De Generaal, op bijna nog minder dan loopafstand, vind je hét podium waar ieder jaar meer dan 300 live-concerten worden gegeven. En wil je na afloop, of vooraf, even lekker chillen? Ga dan zeker langs bij het Popcafé. Hier schenken ze heerlijke wijnen, maar ook verschillende speciaalbieren en Earth bonenkoffie. Wat zou je nog meer moeten wensen?

VAN COOTHPLEIN

Aan het Van Coothplein vind je The Streetfood Club. Letterlijk een theater van smaken, dat gevestigd is in het voormalige Grand Theatre Breda. Hier komen culinaire verbeelding en smaak samen in een omgeving van Latijns-Amerikaanse en Aziatische invloeden. Met andere woorden; hier komt de wereld van smaak tot leven en dat is een keertje – of vaker - gaan proeven meer dan waard.

Ook vind je er Wijnbar Petit Bardot, een bourgondisch pareltje op het Van Coothplein. De inrichting en de wijn- en spijzen kaart stralen een gemoedelijke gastvrijheid uit die je als vanzelf meenemen naar het leven van een god in Frankrijk.


re7JfTLRpbdx08cpSFSxiRfTkLjOTRw3SlNP2lRz.jpg

“Bij De Generaal woon je op een toplocatie met het adembenemende Kasteel van Breda als je buren en de trendy Streetfood Club als je lokale hotspot, alles ligt hier binnen handbereik.”

CHASSE THEATER

Voor liefhebbers van kunst en cultuur is Breda al sinds jaren de place-to-be, want kunst en cultuur komen hier op verschillende manieren samen. Zoals in de Blind Walls Gallery – het straatmuseum met meer dan 150 muurschilderijen verspreid door de stad. Of in het Chassé Theater. Dit unieke in het oog springende gebouw - dat is ontworpen door Herman Hertzberger, de meest toonaangevende architect van Nederland na de Tweede Wereldoorlog en dat geïnspireerd is op het schilderij ‘De slapende vrouw’ uit 1927 van de Italiaanse kunstenaar Giacometti - is het grootste theater van Zuid-Nederland met maar liefst drie bioscoopzalen, drie theaterzalen en diverse restaurants en foyers.

grote markt

Als je Breda zegt dan zeg je in één adem de Grote Markt. Hét bruisende hart van de binnenstad, waarop een groot aantal winkelstraten uitkomt. En met de Onze-Lieve-Vrouwekerk, met daarin de Prinsenkapel – in vroeger tijden het mausoleum van de koninklijke familie – als centraal middelpunt tussen de vele uitgaansgelegenheden, winkels, cafés en (luxe) restaurants. Wedden dat je hier vaak te vinden zult zijn?

ZAgvp9MAD7NVIG6lRCNdEJpISzeZefoBswt5JVkm.jpg